عکس برداشت گل زعفران
- محمد علی
- 04 مهر 1402
- 3 دیدگاه
پاییز،حساسترین مرحله زراعت زعفران یعنی برداشت این محصول زیبا و ارزشمند آغاز میشود. جمعی از مردان و زنان سرزمین پهناور خراسان به خصوص تربیت حیدریه و زاوه، روزهای سختی را برای چیدن گل و جدا کردن کلاله از گل زعفران میگذارند.حساس بودن این مرحله به دلیل کوتاهی عمر 3 الی 4 روزه گلهای زعفران است که اگر طی این مدت چیده و جدا نشوند به مرور با قرار گرفتن در معرض نور خورشید کیفیت خود را از دست میدهند.شهرستان تربت حیدریه و زاوه واقع در استان خراسان رضوی به عنوان بزرگترین تولید کننده زعفران در جهان است و از آن به عنوان«زعفرانی ترین شهر جهان» یاد می شود.
چیدن گلهای زعفران در مزارع روستاهای شهرستان مرند استان آذربایجان شرقی آغاز شد.
برداشت محصول زعفران از سطح هشت هزار و ۴۰۰ هكتار كشتزارهای این شهرستان در چند روز اخیر آغاز شده است. اکثر مردم تربت حیدریه ، هرساله با آغاز فصل برداشت ، صبح ها در زمین کشاورزی مشغول برداشت زعفران و عصر ها را در بازار سپری می کنند. میانگین برداشت زعفران در این منطقه چهار كیلوگرم در هكتار است. پیاز زعفران بر خلاف دیگر گونه های كشاورزی معمولا تابستان خواب است و به محض آنكه در خرداد به خواب رفت می توان نسبت به كاشت اقدام كرد و اوایل تیرماه فعل و انفعالات شیمیایی پیاز زعفران آغاز و آماده گل دهی می شود لذا باید عملیات كاشت صورت گیرد. به طور كلی برداشت گل زعفران به ترتیب در اقلیم سرد بخش جلگه رخ تربت حیدریه، اقلیم معتدل بخش مركزی تربت حیدریه و شهرستان زاوه و نیز خطه گرم شهرستان مه ولات از پانزدهم مهر آغاز و تا اواخر آبان ادامه دارد.
در این مقاله، مراحل کاشت تا برداشت زعفران را که از تجربهی کشاورزان نمونه زعفران در شهر قائنات جمعآوری شده است، با تصاویر زیبا از زمینهای کشت زعفران به شما ارائه میدهیم.
رایگان ثبت نام کنید و اولین نفری باشید که از پست های جدید مطلع می شوید.